ALFAB Företaget Flygfoto

Om ALFAB

ALFAB är ett svenskt familjeföretag i andra generation som brinner för kranar – ett långsiktigt och klokt val.

ALFAB Verkstad 2002-2011

ALFAB startades 1980, det var då Alf Behrens började sälja Liebherr mobilkranar i Sverige och Finland. 1987 grundades ALFAB som det ser ut idag och två år senare inriktade vi oss endast på den svenska marknaden. 1995 började Erik Behrens på ALFAB och fem år senare, 2000 tar Erik över som företagsägare och ledare. Den 20 juni 2002, gick Alf hastigt bort.

Idag är ALFAB ett välmående familjeföretag med historia, kompetens och en mycket positiv framtidssyn. Mellan 1997-2021 har vi ökat omsättningen med över 3000 % och personalstyrkan har fyrdubblats. Som marknadsledare är numera ALFAB det naturliga valet för framgångsrika kranägare med höga krav på service och kvalitet. ALFAB tänker långsiktigt och kontinuerligt anpassar vi oss efter marknadens signaler för att bli ännu bättre. 2011 blev vår ändamålsriktiga anläggning på 3 000 kvm klar vid E18 i Västerås. ALFAB är en trygg och stabil partner som har högsta kreditvärdighet, AAA.

Kvalitet, kunskap och service – de tre pelare som ALFAB vilar på och som våra kunder alltid kan lita på. Redan vid planeringen av en ny mobilkran och tornkran görs riktlinjerna för den kommande servicen upp. Vår målsättning är att ge våra kunder trygghet i både teknik och bemötande, därför utbildas våra personal varje år en till fyra veckor hos Liebherr.

ALFAB – med service och support sedan 1987!